Teljes kiörlésű tönköly hamburger zsemle

 

Hozzávalók kb. 6 db bucihoz:
230 ml tej
120 ml víz
55 gr vaj
550 gr teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
25 gr élesztő
1/2 evőkanál Dia Wellnes cukorpótló
2 kk só
1 db tojás a tésztába + 1 db a kenéshez
szezámmag

1. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukorpótlót és felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. Felolvasztjuk a vajat.

3. A tönkölybúzaliszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott és kissé visszahűtött vajat, a tojást, a sót, a vizet, és összedagasztjuk. A kidagasztott tésztát tetszés szerint 5-6 részre osztjuk, és egyenként bucit formázunk a részekből. A bucikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.

4. 200 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük (kb. 30-40 perc).

Megjegyzések