Teljes kiörlésű tönkölyfánk (cukormentes)

 

Hozzávalók:

37,5 gr élesztő
450 ml tej
750 gr teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
1,5 kk só
1,5 ek Dia Wellness cukorpótló a tésztába
1 cs. cukormentes vaniliás cukor
2 tojás sárgája
105 gr vaj
étolaj a sütéshez
1 ek Dia Wellness cukorpótló a szóráshoz
1 tk rumaroma

Elkészítése:

1. Langyos tejbe cukorpótlóval felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a vajat, a tojás sárgáját, a rumaromát, sózzuk, majd összedagasztjuk és 1 órát meleg helyen kelni hagyjuk.

2. Lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepükbe újjal aprócska lukat vájunk.

3. Olajban, nagyobb falú lábosban közepes lángon kisütjük. Az elkészült fánkokra szórhatunk cukorpótlót. 

Megjegyzések