Teljes kiörlésű tönkölylángos

 


Hozzávalók 3 lángos elkészítéséhez:

A tésztához:
300 ml langyos tej
1/4 kiskanál Dia Wellnes cukorpótló
20 gr élesztő
500 gr teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
1 kk só

A sütéshez:
1l étolaj a sütőbe
2 ek étolaj a a kéz és a nyújtófelület kenéséhez

1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukorpótlót, ill. a lisztből egy csapott evőkanálnyit.

2. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a a maradék lisztet és a sót, majd összedagasztjuk, enyhén ragacsos tésztát kell kapnunk, amit kb. 1 órán át lefedve, meleg helyen keltetünk.

3. A nyújtófelületet lekenjük olajjal, a tésztát olajos kézzel kiszedjük az edényből, és elosztjuk 3 részre, és megformáljuk a lángost, és egyenként kisütjük. (Először egy-egy gömböt alakítunk ki, majd köralakban szétnyújtjuk kézzel).  



Megjegyzések