Francia mákos krémes (cukormentes)

 

Hozzávalók 24 szelethez:

A vékony lapokhoz:
300 gr liszt
1 mk szódabkarbóna
70 gr vaj
2 tojás
30 gr Dia Wellnes cukorpótló

A mákos tésztához:
6 tojás
38 gr Dia Wellnes cukorpótló
1/2 dl olaj
100 gr darált mák
150 gr liszt
1/2 csomag sütőpor

A krémhez:
3 tojás sárgája
38 gr Dia Wellnes cukorpótló
7 dl tej
2 cs. diabetikus csokoládés pudingpor
250 gr vaj
50 gr Dia Wellnes cukorpótló a vaj habosra keveréséhez

A tetejére:
200 ml Hulala

1. A vékony lapokat készítjük el először. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A lisztet összeforgatjuk a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukorpótlót. Az így kapott tésztát két részre osztjuk, majd mind a két részt 30X20 cm-es tepsiformára nyújtjuk. Egy ilyen méretű tepsi hátára sütőpapírt teszünk, és a tésztákat a tepsi hátoldalán kb. 10-12 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihülni.

2. A mákos tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük kb. 12 gr cukorpótlóval, a többi cukorpótlóval pedig a tojássárgáját keverjük habosra, amelyhez hozzá adjuk még a mákot, az olajat, és kb. még 3 evőkanál vizet. Óvatosan a habba forgatjuk a mákos masszát, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.A tepsi belsejébe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztamasszát, kb. 20 perc alatt megsütjük.

3. A krémhez a tojássárgákat habosra keverjük a 38 gr cukorpótlóval, a tejjel és a pudingporokkal, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor már kissé hült, a vajat az 50 gr cukorpótlóval habosra keverjük, és összedolgozzuk a krémmel.

4. Összerakjuk a sütit. A tepsibe alulra tesszük az egyik vékony lapot, rásimítjük a krém felét. Erre jön a mákos piskóta, aminek a tetejére a krém másik felét kenjük. Ezt követi a második vékony tészta. A hulalát kemény habbá verjük, és ezt dolgozzuk rá a süti legtetejére. Izlés szerint mákkal megszórhatjuk. Végül egy éjszakára a hűtőbe tesszük, és másnap felszeljük.

Megjegyzések