A tészta összetétele
Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 30 g, vagy szárított: 9g
Só: 10g
Cukor: 10g
Vaj/Margarin: 230g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tejföl: 230g
Reszelt sajt: 120g
A só mennyisége alapvetően nem túl magas. Aki szereti a pogácsákat sósabban, nyugodtan emelheti a só mennyiségét 18g-ig.
Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint 130g reszelt sajt a megszóráshoz!
Elkészítés menete:
1. A zsiradék és a liszt elmorzsolása
2. Tészta dagasztása a további tésztaképző alapanyagok hozzáadásával
3. Tésztaérés: 30 perc
4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
5. Elrakás után a tetejük felvert tojással való átkenése
6. Kelesztés: 35-50 perc
7. Közvetlen a sütés előtt ismételt tojásos kenés, valamint reszelt sajttal való díszítés
8. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell berakni, a hőmérsékletet egyből visszaállítani 210C°-ra és így sütni tovább a pogácsák méretétől függően 13-20 percig. A képen látható pogácsák 17 percig sültek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése